Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Дослідження Socis: на виборах в найближчі вихідні харків'яни проголосували б за Терехова

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today

Такі дані оприлюднив центр соціальних і маркетингових досліджень Socis за результатами дослідження електоральних симпатій харків'ян в період з 29 квітня по 4 травня 2021 року.

У перегонах за крісло мера Харкова лідерські позиції з величезним відривом від інших кандидатів зайняв чинний керівник міста Ігор Терехов. Інші кандидати, відповідно до опитування, зможуть поборотися між собою за можливість вийти до другого туру.

Як свідчать дані свіжих соціологічних досліджень, серед харків'ян, які визначились і підуть голосувати на дільниці 31 жовтня, перше місце зайняв чинний керівник міста Ігор Терехов з показником підтримки 31,1% — це істотно вище за показники найближчого суперника Михайла Добкіна і в два рази перевищує сумарний показник підтримки Юлії Світличної та Євгена Мураєва разом узятих.

Також Ігор Терехов, згідно з даними компанії Socis, лідирує і серед усіх опитаних харків'ян, хто збирається піти на вибори.

Згідно з результатами опитування, секретаря Харківської міськради вважають найбільш імовірним переможцем майбутніх виборів мера — в його перемозі впевнені 37,5% всіх учасників дослідження. У перемогу Михайла Добкіна вірить в два рази менше харків'ян. Оцінка можливості перемоги інших найбільш рейтингових кандидатів лише трохи перевищує межі статистичної похибки, яка для дослідження становить 3,6%, що робить їх шанси на перемогу в перегонах за крісло мера Харкова досить примарними.

Михайло Добкін, який раніше лідирував, зберіг перше місце, але в антирейтингу — у нього найвищий показник респондентів, які ні за яких обставин не проголосують за цього кандидата. Рівень категоричного неприйняття Добкіна виборцями Харкова склав 32,9%, за ним в лідерах народних антипатій йдуть Олександр Фельдман і Євген Мураєв.

В цілому, як показало дослідження Socis, всі кандидати, крім чинного керівника міста Ігоря Терехова, мають досить високий рівень антипатії виборців.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.