Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Чиновник із Харківської області виграв пів мільйона гривень у букмекерських конторах

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today.
деньги, Фото: KHARKIV Today
Віталій Никоненко з Ізюму кілька разів декларував великі виграші.

Начальник відділу управління персоналом апарату Ізюмської райдержадміністрації лише за 2023 рік задекларував два грошові призи.

Він виграв 335 000 гривень від оператора державних лотерей "МСЛ" і майже 118 тисяч гривень від букмекерської компанії "ФАВБЕТ". У деклараціях за попередні роки він також показував статки, зароблені на грі: у 2018 році — майже 20 000 гривень від національної лотереї "Фаворит-спорт", у 2022 - 118 000 гривень знову від "МСЛ", у 2021 році — 35 000 гривень від букмекерської контори "Паріматч" та майже 730 тисяч гривень від того ж "Молодьспортлото". 

Чиновник каже, що не бачить нічого протиправного у такому заробітку і начебто робить це через низьку зарплатню. 

"Чому державний службовець змушений шукати додатковий дохід, який дозволений законодавством? Заробітної плати на сім’ю не вистачає, а державна служба — це поклик"... Я скажу вам так — це було моє давнє хобі. Я був вимушений до нього звернутися. Я не та людина, яка звідкись брала хабарі чи щось інше брала, а потім декларує це як доходи. Не там шукаєте. У 2017 році я одружився, у мене з’явилась дитина, того доходу, що я отримував, мені не вистачало. Офіційно я не маю права займатися підприємницькою діяльністю, тому так", — розказав Никоненко "Слідство. інфо".

Також чиновник задекларував 17 кредитів загальною сумою понад 250 000 гривень.

Розслідувачі порахували, що минулого року майже 6,5 тисяч працівників державних органів задекларували понад 156 млн гривень, які вони отримали завдяки виграшам в онлайн-казино, лотереях та компаніях, що організують ставки на спортивні події. Вони звернулися за коментарем щодо лудоманії до лікаря.

"Усі випадки йдуть по одному й тому ж сценарію: спочатку людина грає, наприклад, хоче просто заробити, потім кидає туди гроші, потім грошей немає, починаються кредити, руйнуються хобі, сім’я і все, що можна. Найчастіше це закінчується тим, що вся сім’я і всі родичі збирають гроші і 10 років виплачують кредит", — пояснив психіатр Олексій Крапивка.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.