Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Жителя Харківської області затримали за "мінування" дитсадків і шкіл

Фото: ГУНП в Харьковской области
Псевдомінер зізнався в скоєному.

Житель Валківського району "замінував" шість установ в районному центрі.

Близько 8:10 20 січня до поліції подзвонив невідомий і сказав, що всі школи, дитячі садки, міська рада та відділення поліції у Валках заміновано. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

З приміщень евакуювали понад 100 людей. На місця виїхали поліцейські і вибухотехніки зі службовою собакою. Вони оглянули приміщення і прилеглу територію, ніяких вибухових пристроїв або вибухових речовин не виявили.

Фото: ГУНП в Харьковской области
Фото: ГУ НП в Харківській області

"За лічені години поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 41-річний житель села Черемушна, який зізнався в скоєному", — розповіли в поліції.

Чоловіка затримали за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відомості про подію поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до шести років. Вирішується питання про повідомлення зловмисникові про підозру.

За даними Валківської міськради, освітні установи працюють в штатному режимі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.