Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Жителя Харківської області судитимуть за домашнє насильство над матір'ю

Фото: Нацполиция в Харьковской области
Чоловік систематично ображав і принижував 77-річну маму і погрожував їй.

52-річному домашньому терану загрожує до двох років за ґратами.

Слідчі направили до суду обвинувальний акт стосовно мешканця села Велика Бабка (Чугуївський район), який здійснював домашнє насильство над матір'ю. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

77-річна постраждала неодноразово зверталася до поліції, починаючи з листопада 2019 року. Дільничні офіцери поставили її сина на облік, потім склали на нього три протоколи за ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Однак ставлення до матері син не поміняв.

20 жовтня пенсіонерка знову звернулася до копів із заявою про насильство. За даним фактом вони відкрили кримінальне провадження за ст. 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

"Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що чоловік майже рік влаштовує вдома скандали, зазвичай перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння. Також порушник погрожував матері, ображав її і принижував. Слідчі повідомили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального злочину і 27 жовтня направили обвинувальний акт на розгляд до суду", — розповіли в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'янин убив знайому, злякавшись дружини

Копи закликають не замовчувати факти домашнього насильства, зокрема, приниження, побиття, обмеження прав і психологічного тиску з боку кривдника. Вони просять не зволікати і одразу телефонувати на спецлінію "102", це допоможе зупинити насильство і попередити трагічні наслідки.

Нагадаємо, за перші дев'ять місяців цього року в Харківській області понад чотири тисячі осіб поскаржилися на домашнє насильство.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.