Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Жителів Харківської області вербували для роботи в Росії наркокур'єрами

Українців змушували розповсюджувати наркотики.

Зловмисники завербували і відправили до Росії 20 осіб, які думали, що їдуть працювати кур'єрами.

Прикордонники виявили організовану групу, яка вербувала жителів Харківської, Дніпропетровської та Миколаївської областей для розповсюдження наркотиків в Росії. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські прикордонники затримали нелегала, який ховався у вантажному вагоні поїзда

Слідчі встановили, що група з чотирьох чоловік з 2015 до 2016 року займалася вербуванням. Їм вдавалося знайти людей через сайти оголошень і в офісах, де збирали їх анкетні дані, і готували до відправлення в Росію для легальної роботи в службі кур'єрської доставки. Підшукували людей з матеріальними труднощами. У Росії їх зустрічали псевдо роботодавці.

"Уже на території РФ наших співвітчизників, погрожуючи розправою, примушували розповсюджувати наркотичні засоби. В подальшому за таку протиправну діяльність українці були затримані правоохоронними органами РФ і засуджені до позбавлення волі", — відзначили в Держприкордонслужбі.

Досудове розслідування триває чотири роки. Зараз чотирьом учасникам злочинної групи повідомили про підозру за ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.