Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Жителі селища Жихар з понеділка зможуть дістатися до Харкова тролейбусом

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today 
Нову техніку показали на площі Конституції.

До квітня 2021 року Харків буде отримувати від п'яти до семи тролейбусів з запасом ходу щомісяця.

П'ять нових тролейбусів і збиральну техніку показали на площі Конституції. Тролейбуси купують за кредитні гроші Європейського інвестиційного банку, за гроші міста спеціальну техніку купили для КП "Міськелектротранссервіс" і КП "Шляхрембуд".

З понеділка, 7 грудня, о повному обсязі буде функціонувати тролейбусний маршрут від селища Жихар до проспекту Гагаріна. Про це повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

"Ми отримали нові тролейбуси, тролейбуси з акумуляторами, які дозволяють нам без контакту мережі здійснювати перевезення людей до 20 кілометрів. Сьогодні ми отримали ще п'ять одиниць техніки. Повинен підійти ще один тролейбус і ми їх з неділі в тестовому режимі ставимо на новий маршрут. Це Жихар, тому що були звернення до нас, щоб там здійснювати стабільні перевезення", — розповів він.

Такі тролейбуси за договором фінансового лізингу купує КП "Салтівське трамвайне депо". Їх буде 50 штук, один тролейбус з автономним ходом коштує 9 мільйонів 648 тисяч 167 гривень. П'ять кредитних "рогатих" вже курсують в районі Північної Салтівки (вулиця Дружби Народів). За договором, з серпня 2020 року по квітень 2021 року мають постачати по 5-7 одиниць щомісяця. Станом на 30 листопада в Харкові 11 таких тролейбусів.

За гроші міста сім одиниць спеціальної техніки купили для КП "Міськелектротранссервіс": п'ять спеціалізованих вантажних автомобілів (вартість одного — 879 тисяч 600 гривень), самоскид (ціна 1 мільйон 299 тисяч гривень), спеціалізований автомобіль з ремонту контактної мережі (вартість — 2 мільйони 640 тисяч гривень).

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today 

Нова техніка за бюджетні гроші з'явилася і у КП "Шляхрембуд": дві підмітально-прибиральних машини (ціна однієї — 8 мільйонів 248 тисяч гривень) та п'ять збиральних машин (вартість однієї — 6 мільйонів 550 тисяч гривень).

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today 

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.