Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Жителі мікрорайону в Харкові третій день залишаються без світла: дату включення не називають

Фото: Без Табу
У неділю виникли проблеми ще й на трансформаторній підстанції.

Ремонтні роботи на електропідстанції верстатобудівного заводу, яка подає електрику до 14 будинків на ХТЗ, тривають.

Вранці в суботу, 23 січн, через аварійне пошкодження підземного кабелю без світла залишилися 14 багатоповерхівок (4- і 5-поверхові будинки) на вулицях Миру, Верстатобудівній і проспекті Індустріальному (район ХТЗ). Досі подачу електрики не відновили. На допомогу прийшли фахівці АТ "Харківобленерго", але поки термінів подачі світла до будинків не називають. За словами прессекретаря АТ "Харківобленерго" Володимира Скічка, аварію усувають.

"Зараз працюють наші фахівці на території заводу. Знеструмлені споживачі живляться не від мереж "Харківобленерго", нас залучили до усунення пошкоджень", — пояснив він KHARKIV Today.

Електропостачання до цих будинків подає відомча електропідстанція верстатобудівного заводу. У суботу робіт по відновленню електропостачання не було, це може бути пов'язано з тим, що завод має фінансові труднощі. Така інформація розміщена в оперативному зведенні Харківської обласної державної адміністрації за минулу добу.

У неділю, 24 січня, місцеві жителі вийшли на акцію протесту і перекрили проїзд. У другій половині дня до усунення аварії приєдналося "Харківобленерго".

"Аварійна бригада виявила місце пошкодження кабелю, провела ремонтні роботи, які закінчилися о 21:06 24 січня. За інформацією чергової служби "Харківобленерго", кабель був підключений і готовий до експлуатації, але електропостачання в будинках відновлено не було в зв'язку з технічними проблемами, які виникли на трансформаторній підстанції верстатобудівного заводу", — йдеться в оперативному зведенні ХОДА.

Поки невідомо, коли жителям 14 багатоповерхівок відновлять подачу електрики.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.