Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Зеленського просять зупинити варварське кронування дерев в Харкові

Фото: KHARKIV Today
Харків'янка написала петицію президенту.

На думку автора звернення, в місті висаджують тільки декоративні дерева, які не забезпечують екологічну безпеку.

Харків'янка Дарина Давидова звернулася до Президента України Володимира Зеленського з вимогою зупинити кронування дерев в Харкові і по всій Україні. Відповідна петиція опублікована на сайті президента.

Заявниця називає кронування в Харкові вирубкою, оскільки після нього залишаються одні стовбури.

"Дерева у місті — єдиний фактор, що забезпечує екологічну безпеку міста, який знижує пилове, шумове, хімічне та бактеріальне забруднення міста, підтримує сприятливий мікроклімат, зволожує повітря і захищає від палючого сонця. Кронування дерева під самий корінь — це не кронування, а вирубка", — поскаржилася вона.

За словами Давидової, дерева, які висаджують в місті, не допомагають захистити його від забруднень, бюджетні кошти на поліпшення умов життя городян йдуть не за призначенням.

"Поки ми бачимо тільки вирубані дерева! Нові висаджені дерева або не приживаються, або висаджуються необґрунтовано дорогі декоративні дерева, які не забезпечують екологічну безпеку міста. Списуються гроші платників податків з державного бюджету, які городяни передають муніципалітету для поліпшення умов в місті, а не для задоволення корисливих інтересів окремого кола осіб", — підкреслила заявниця.

Харків'янка закликала не вірити в заяви місцевої влади про поліпшення умов життя в місті, звернути увагу на проблеми зі здоров'ям у мешканців через погану екологію і звернулася до президента з вимогою зупинити знищення дерев.

"Нинішня обрізка дерев спотворює зовнішній вигляд рослин! Залишені пеньки стають місцем локації і розмноження шкідників, на місці пнів виростають неповноцінні гілки, які в подальшому стають аварійними. Незважаючи на те, що мерія декларує про позитивні зміни в місті, ми спостерігаємо, що з кожним днем в місті стає все небезпечніше для здоров'я городян. Існує статистика збільшення кількості легеневих і серцево-судинних захворювань в місті. Зупиніть вирубку міських дерев, збережіть зелений фонд, що залишився, і відновіть дерева", — підсумувала жителька міста.

Відзначимо, електронна петиція, адресована Президенту України, буде розглянута, якщо набере 25 тисяч підписів за три місяці з дня публікації. В день публікації, 26 червня, петицію Дарини Давидової підписали 20 осіб. Підтримати ініціативу можна тут

Як писав KHARKIV Today,  в Харкові вимагали накласти мораторій на безглузду обрізку дерев і скошування трави.

Перед 36-ю сесією VII скликання, 24 червня, біля будівлі Харківської міськради зібрався пікет, де представники екологічних організацій вимагали від мера і чиновників змінити підхід до наповнення газонів і зелених насаджень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.