Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Зеленського просять зберегти харківський інститут, в якому вчать чиновників

Відповідна петиція з'явилася на сайті Офісу Президента.

Раніше Президент України Володимир Зеленський передав навчальний заклад в підпорядкування Міністерству освіти і науки України.

Національну академію державного управління при Президентові України просять віддати у підпорядкування Кабінету міністрів України і залишити самостійним закладом. Відповідна петиція в четвер, 19 листопада, з'явилася на сайті Офісу Президента.

"5 листопада 2020 року Президент України підписав Указ №486 / 2020 про передачу Національної академії державного управління при Президентові України (разом з Дніпропетровським, Львівським, Одеським, Харківським регіональними інститутами державного управління) в сферу управління Міністерства освіти і науки України. Досвід таких країн ЄС, як Австрія, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Франція свідчить, що їхні уряди створили і регулюють діяльність освітніх установ, які спеціалізуються на професійному навчанні службовців органів влади. Це забезпечує наближення відповідних освітніх і наукових послуг до потреб суспільства і системи публічного управління і, відповідно, гнучкість і оперативність у формуванні необхідних професійних потреб", — йдеться в тексті звернення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'яни чекають реакції Зеленського на петицію по "Коксохіму"

Академію просять перейменувати в Національну академію державного управління та місцевого самоврядування при Кабінеті міністрів України, а Харківський регіональний інститут управління — в Харківський інститут державного управління та місцевого самоврядування при Кабінеті міністрів України.

Крім цього, в петиції просять визначити організаційно-правовий статус закладу з огляду на необхідність його підпорядкування Міністерству освіти і науки України в частині організації освітнього процесу та наукових досягнень. Що стосується інших видів діяльності вишу — матеріально-технічного, фінансового, кадрового забезпечення — вони, на думку авторів петиції, повинні бути в зоні відповідальності Кабміну.

Менш ніж за добу петиція набрала більше 200 підписів. Щоб президент розглянув її, за 92 дні під нею повинні підписатися 25 000 чоловік.

KHARKIV Today раніше писав про те, що Національну академію держуправління передадуть в підпорядкування Міністерства освіти і науки. Виконуючий обов'язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет запропонував зробити її складовою Київського нацуніверситету ім. Тараса Шевченка. Колектив Академії не згоден і просить передати інститут у підпорядкування Кабінету міністрів і залишити самостійним закладом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петиція про скасування "карантину вихідного дня" набрала більше 25 тисяч голосів

На думку колективу, рішення президента може розформувати навчальний заклад і ставить під загрозу підготовку кадрів і реформування державного управління в Україні.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.