Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Зеленський пригрозив головам ОДА звільненнями після пандемії

Президент заявив, що зараз не може звільнити жодного голову ОДА, оскільки боїться "завалити процес".

Президент заявив, що зараз не може звільнити жодного голову ОДА, оскільки боїться "завалити процес".

Стосовно губернаторів голова держави пообіцяв зробити висновки після того, як завершиться боротьба з коронавірусом. Інфекція розкрила їх "захворювання". Про це президент повідомив на прес-конференції.

"Що стосується голів обласних державних адміністрацій, всі висновки про них після того, як ми закінчимо COVID-19. Тобто ця інфекція нам показує, які "захворювання" у нас є в держапараті. І відразу після COVID-19 будуть рішення і рішучі кроки . А зараз, ви розумієте, я цього не можу робити. Я не можу звільнити когось із губернаторів. Я просто боюся, що там завалиться весь процес", — заявив Зеленський.

Він уточнив, що ситуація складна, не всі голови ОДА знайшли спільну мову з облрадами і мерами міст.

"Де добре працюють області — я вам скажу, де є голова обласної державної адміністрації та, наприклад, облрада, де вони співпрацюють. Більшість облрад в країні, ви повинні зрозуміти, там  "БПП". Там, де губернатори потужні або сильні дипломати, вони знайшли порозуміння. Там все спрацювало. Там, де пішла війна між головою ОДА і облрадою — там складніше. Краща ситуація там, де і мер, і облрада, і губернатор разом працюють. Це і є вертикаль влади, складна ситуація, ось і все", — додав глава держави.

За словами президента, програма "Ліфт", яка повинна була допомогти знайти фахівців, стала проблемною, і деякі РДА очолили представники колишньої влади.

"Що стосується РДА, навіть не всіх голів РДА ми змінили. Більшість РДА вони за часів колишньої влади (були) і це правда, довгий процес. В РДА є багато людей, які були з колишньої влади. Вони потрапили якимось чином, їх знову будуть перезавантажувати. Тому що "Ліфт" була прекрасна програма, Федоров набрав дійсно фахівців, професіоналів через "Ліфт". Потім знайшли ключик до "Ліфту" і нам тоді, вибачте за таке слово, "засунули" дуже багато людей, які і були при владі раніше. Тому з "Ліфтом" у нас були проблеми", — пояснив Зеленський.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.