Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Зеленський пообіцяв повернути приміські електрички в Харківській області

Ілюстративне фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
В Україні хочуть домогтися "якісного сучасного рівня приміського сполучення".

Як саме будуть оновлювати приміське сполучення, поки не зрозуміло. За словами президента, у великих містах вдасться вирішити проблему з трафіком.

В Україні почали розробляти проєкт City Express, який передбачає оновлення приміського залізничного сполучення. Під перший етап проєкту потрапляють Київ, Харків і Дніпро. Про це 22 лютого повідомив Президент України Володимир Зеленський на всеукраїнському формі "Україна 30. Інфраструктура".

"Ми вдосконалюємо наявні маршрути — маршрути поїздів Інтерсіті і готуємо нові. Наша мета — щоб залізнична поїздка між містами займала в українців максимум 3-4 години. Ми працюємо і над давно забутою темою — це приміські потяги. Громадяни, які користуються цим видом транспорту, краще за інших знають, в якому жахливому стані вони сьогодні перебувають. Тому зараз ми готуємо проєкт City Express. Це — інший якісний сучасний рівень приміського сполучення, який, зокрема, допоможе подолати проблеми з трафіком у великих містах. Перший етап проєкту включає Київ, Харків , Дніпро ", — сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківський вокзал віддадуть у концесію в другій черзі

Стосовно приміського сполучення в Харкові і Дніпрі стартувала розробка проєктів, стосовно "Київ City Express" вже йдуть переговори з потенційними партнерами. Крім того, ведуться переговори про залучення іноземного інвестора для подальшого розгортання в Україні виробництва рухомого складу залізниць.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.