Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Зеленський назвав напад бойовиків "спробою зірвати мирний процес"

Президент України впевнений, що провокація відбулася навмисне в річницю Дебальцевської трагедії.

Після того, як бій поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське і хутора Вільний закінчився, президент Зеленський анонсував засідання РНБО.

18 лютого окупанти обстріляли позиції українських військових із забороненого Мінськими угодами озброєння, перейшли до активних наступальних дій і спробували перейти через лінію розмежування. В результаті ворожих обстрілів загинув український військовослужбовець, четверо отримали легкі поранення. Противник також зазнав втрат: один бойовик загинув, п'ятеро важко поранені.

Володимир Зеленський нагадав, що саме в цей день п'ять років тому сталася Дебальцевська трагедія.

"Це не просто цинічна провокація, метою якої є натиснути на Дебальцевську рану, яка ніколи не загоїться повністю. Це  — спроба зірвати мирний процес на Донбасі, який почав просуватися хоч і невеликими, але безперервними кроками", — сказав президент.

Глава держави додав, що 18 лютого відбудеться засідання РНБО.

"Будемо обговорювати і приймати рішення про подальші кроки. Наш курс на завершення війни і відданість міжнародним домовленостям залишається незмінним — так само, як і наша рішучість дати відсіч будь-яким проявам збройної агресії проти України",— заявив Зеленський.

Нагадаємо, на Донбассе боевики попытались перейти через линию разграничения. Окупанти вели обстріл з мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Українські військовослужбовці зберегли позиції і контролюють ситуацію.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.