Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Зеленський нагородив харківського рятувальника, який гасив пожежу в Чорнобильській зоні

Олексій Сергієнко отримав медаль.

22 українських пожежників отримали державні нагороди. Серед них — один харків'янин.

Президент України Володимир Зеленський нагородив медаллю "За бездоганну службу" III ступеня підполковника служби цивільного захисту, заступника начальника оперативно-координаційного центру Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Олексія Сергієнка. Про це повідомили в Харківській облдержадміністрації.

Зеленський подякував рятувальникам, які гасили пожежу. Всього вогонь знищив понад 11 тисяч гектарів лісу.

"Ми вам вдячні за вашу велику роботу. Зараз на висоті, з гелікоптера, ми побачили справжній результат вашої праці. Ви для нас — герої", — сказав президент.

Як повідомили в Офісі президента, всього під час робочої поїздки в Київську область державні нагороди отримали 22 рятувальники.

Зараз в Чорнобильській зоні пожежники гасять вогонь на території Луб'янського, Баришівського, Дитятківського і Денисовецького лісництв. Там тліють пеньки, залишки деревини і торфовища. Всього задіяно 1017 рятувальників і 230 одиниць техніки, у тому числі два гелікоптери.

Нагадаємо, 4 квітня в Чорнобильській зоні сталося загоряння (в районі села Володимирівка). Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом пожеж. Один з підозрюваних паліїв — 27-річний житель села Рагівка. Поліцейським чоловік заявив, що підпалив сміття і траву в трьох місцях заради забави, проте загасити не зміг.

Як писав KHARKIV Today, до Дня рятувальника глава держави Володимир Зеленський нагородив підполковника служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Дениса Михайлова орденом "За бездоганну службу" III ступеня, який спас від суїциду чоловіка.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.