Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Заступника голови РДА в Харківській області підозрюють у покупці не шкільного автобуса

Автобус, який купували для учнів, виявився не шкільним.

Правопорушнику загрожує до трьох років обмеження волі з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років.

20 серпня заступнику голови однієї з районних державних адміністрацій в Харківській області вручили підозру у службовій недбалості при покупці шкільного автобуса. Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

Слідчі встановили, що начальник відділу освіти ще в грудні 2011 року уклав договір з підрядником на покупку шкільного автобуса. Заступник голови РДА підписав.

"Правопорушник не здійснив перевірку якості поставленого товару, що зумовило нецільове використання бюджетних коштів, оскільки поставлений підрядником автобус "не є "шкільним" і не відповідає вимогам Державного стандарту для перевезення школярів", — відзначили в поліції.

В результаті відділ освіти РДА перерахував гроші за покупку, тим самим завдав місцевому бюджету збитків у розмірі 93 120 гривень.

Стосовно заступника голови РДА відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Як писав KHARKIV Today, в Зміївської РДА купували непотрібні меблі і проводили завищені тендери.

Співробітники Державної аудиторської служби виявили у відділі освіти Зміївської районної державної адміністрації Харківської області порушення на суму понад 1,9 мільйона гривень. Вони купували непотрібні меблі за рахунок субвенції, проводили тендери на великі суми і неправильно заповнювали тендерну документацію.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.