Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Захисникам Донецького аеропорту і села Піски встановлять пам'ятні знаки в Харкові

Пам'ятні знаки будуть на будинку №192 по вулиці Полтавський Шлях в Харкові, де перебуває військова кафедра ХПІ.

На фото Олександр Лавренко

Пам'ятні знаки будуть на будинку №192 по вулиці Полтавський Шлях в Харкові, де перебуває військова кафедра ХПІ.

Випускникам Військового інституту танкових військ Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" капітану Збройних сил України Сергію Колодію і капітану Олександру Лавренку встановлять пам'ятні знаки. Відповідне рішення приймуть на виконкомі Харківської міськради.

Нагадаємо, Лавренко з 8 липня 2014 року служив на Донбасі капітаном 93-ї окремої механізованої бригади. 21 липня 2014 року він у складі танкової роти вів бій із захоплення і знищення блокпоста бойовиків в населеному пункті Піски. Однак там рота потрапила в засідку. У бою Лавренко отримав важке поранення. Він помер у віці 31 року. Військового поховали в Лозовій. У 2016 році його посмертно нагородили званням Герой України. Влітку 2019 року в Лозовій з'явився мурал в пам'ять про Олександра Лавренка.

Колодій служив в 93-й Дніпропетровській окремій механізованій бригаді, був командиром роти. Два місяці захищав Донецький аеропорт. Він загинув в бою, коли бойовики йшли танками на аеропорт. Йому було 33 роки. Тоді загинули ще сім військовослужбовців 79-ї бригади. Його поховали в рідному селі Дергачівського району. У 2016 році йому також посмертно присвоїли звання Героя України

Сергей Колодий погиб на Донбассе. Фото: Книга памяти
Сергій Колодій. Фото: Книга пам'яті

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.