Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Загибель дівчинки в піщаному кар'єрі в Харківській області: чому сталася трагедія

песчаный карьер
Трагедія сталася в кар'єрі між селом Бугаї і Золочевим.

Восьмирічна дівчинка, яка вчора, 6 травня, загинула в піщаному кар'єрі в Золочівському районі, гуляла з татом, дядьком, братом і двоюрідною сестрою.

Діти гралися в піщаному кар'єрі, коли обвалився ґрунт. Дівчинка пробула під завалом 15-20 хвилин, реанімувати її не змогли.

За словами поліцейських, трагедія сталася в кар'єрі між селом Бугаї і Золочевим, в шести кілометрах від міста. Це старий природний піщаний кар'єр.

"Троє дітей — це брат і дві його сестри, рідна і двоюрідна. Загинула рідна сестра, — розповіла Kharkiv Today прес-офіцер відділу комунікації ГУ Нацполіціі в Харківській області Ольга Грабар. —Діти гуляли з татами. Це благополучні сім'ї, на обліку вони не перебувають. Коли обвалився ґрунт, чоловіки кинулися самостійно відкопувати дітей і викликали поліцію і "швидку". Їм вдалося відкопати дітей до приїзду правоохоронців, але врятувати життя дівчинки медикам не вдалося".

У селищній раді кажуть: трагедія сталася, швидше за все, через сильні дощі, які пройшли нещодавно.

"Там кар'єра немає офіційно, просто викопана яма, батьки там були на рибалці. Це просто місце біля ставка, не видобувають там пісок. Якраз дощі йшли і пішов зсув", — розповіли у сільській раді.

Слідчим відділом Золочівського відділення поліції відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за п.2 ч.2. 115 Кримінального кодексу України з позначкою "нещасний випадок".

Обставини трагедії встановлюються.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.