Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

З нового року дорожчає мобільний зв'язок: подробиці

Ціни також виростуть і на послуги стаціонарного телефонного зв'язку.

У компаніях пояснюють, що на вартість впливає інфляція, зростання курсу валют і збільшення інвестицій в розвиток мережі.

Мобільний та міський зв'язок в Україні подорожчає з 1 січня 2021 року. Про це з посиланням на операторів зв'язку повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, мобільні оператори "Київстар", "Vodafone Україна", lifecell і оператор фіксованого телефонного зв'язку "Укртелеком" з нового року підвищать вартість пакетів послуг для ряду тарифних планів.

У "Київстарі" пояснили, що ціни на послуги не можуть залишатися без змін тривалий час, оскільки на вартість впливає інфляція, зростання курсу валют і збільшення інвестицій в розвиток мережі. Тут поміняються умови декількох тарифних пакетів, які були запущені близько трьох років тому. У компанії відзначають, що цими тарифами користуються близько 1,5% клієнтів, а за весь час існування "пакетів" умови не змінювалися.

"За ці роки абоненти почали використовувати втричі більше мобільного інтернету, більше дзвонити на інші мережі та за кордон. Тому ми рекомендуємо їм самостійно вибрати актуальні тарифи з великим об'ємом послуг, навіть пропонуємо 100% знижку на першу абонплату в деяких тарифах. Мінімальна вартість контрактних тарифів починається зі 100 грн. на місяць", — пояснили в компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харкову затвердили нові тарифи на холодну воду на 2021 рік

Тариф "Безлім" з 1 січня зросте майже вдвічі — з 95 гривень на місяць до 175 гривень. До пакету увійдуть: необмежений доступ до інтернету (мобільний і провідний), обсяг вихідних дзвінків і смс по Україні — до 200 хвилин і 200 смс, повідомляє "РБК -Україна".

Також зміняться тарифи для контрактних абонентів, що користуються послугами три роки і більше. Оператор вже почав розсилку повідомлень про те, що потрібно змінити тарифний план до 31 грудня. Інакше — оператор автоматично переведе їх на інший тарифний план.

У "Vodafone Україна" подорожчають архівні тарифи, вже недоступні для підключення.

"З моменту запуску тарифів зросло споживання і збільшилося навантаження на мережу, відповідно зростають витрати на підтримку інфраструктури та розширення ємності як у великих містах, так і в невеликих населених пунктах", — розповіли в компанії.

При цьому, кажуть в компанії, вартість мегабайта з урахуванням всіх змін знижується — збільшується обсяг послуг в рамках пакетів.

Повідомляється, що найпростіший тариф Vodafone 4G Smart XS подорожчає з 35 гривень до 45 гривень. У пакет входить 1 ГБ інтернету і 100 хвилин по Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У січні в Харківській області подорожчає газ

Також піднімуться тарифи в пакеті Vodafone Smart S — до 85 гривень (5 ГБ і 200 хвилин), Vodafone 4G Smart M — до 130 гривень (9 ГБ і 300 хвилин).

У lifecell повідомили, що оператор підвищує вартість семи застарілих тарифних планів, частина з яких — акції, де оператор гарантував вартість тільки до кінця грудня 2020 року. Всього станом на кінець 2020 року lifecell обслуговує близько 80 тарифних планів.

"На зростання цін для абонентів вплинуло кілька факторів, головний з них — постійні інвестиції в роботу над розширенням ємності 4G-мережі і підключення нових населених пунктів до швидкісного мобільного інтернету. Так, станом на грудень 2020 року до 4G були підключені 1698 населених пунктів з населенням понад 1114000 чоловік", — розповіли в компанії.

Кожному користувачеві, для кого була змінена вартість тарифу, lifecell запропонував альтернативний тарифний план і безкоштовно на нього перейти. Це можна зробити до 28 лютого. Також абоненти можуть скористатися тарифним планом "хендмейд" і самостійно вибрати наповнення тарифу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пільговий тариф на перші 100 кіловат електроенергії в квитанції скасували

В "Укртелекомі" зростання тарифів пояснюють зростанням витрат на утримання мережі і середнього рівня заробітної плати.

"... У нас зміни стосуються пакетних пропозицій по телефонії (тобто тільки тих, в які включені додаткові хвилини) там зростання в В2С сегменті буде на суму близько 25 грн на місяць", — повідомили в компанії.

Так, пакет "Домашній Базовий" з 500 хвилинами на міжміський зв'язок, 300 хвилинами на мобільні мережі і необмеженим місцевими дзвінками буде коштувати 139 грн на місяць замість 117 грн.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.