Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

З харківського суду звільнився суддя

Служитель Феміди подав заяву про відставку.

За рік роботи в суді Ігор Короткий заробив мільйон гривень. Свого майна він не задекларував.

21 липня Вища рада правосуддя вирішила звільнити суддю Московського районного суду Харкова Ігоря Короткого. Причина — заява про відставку. Про це повідомили у Вищій раді правосуддя.

Згідно з декларацією, в минулому році Короткий заробив на посаді судді 1 140 364 гривень. Ще 60 031 гривень склала матеріальна допомога від територіального управління Державної судової адміністрації в Харківській області. Готівкою він зберігає 20 000 доларів.

У 2019 родичка Короткого купила Lexus RX 300 2018 року випуску, вартість якого не вказана. Їй же належить квартира і машиномісце в Харкові. Судячи з декларації, у судді немає свого майна.

Як повідомили у Вищій раді правосуддя, Короткий отримав попередження про дисциплінарне стягнення.

Як писав KHARKIV Today, харківський суддя перед звільненням купив дружині машину за півмільйона.

Суддя Другого апеляційного адміністративного суду Микола Старосуд звільнився. У березні цього року у дружини судді з'явилася Toyota RAV4 2019 року випуску за 664 916 гривень, на якій їздить сам суддя.

Нагадаємо, з Другого апеляційного адміністративного суду звільнилася заступник голови Ганна Бенедик. Раніше, в кінці червня, з цього ж суду звільнився ще один суддя — Олександр Калитка. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.