Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

З бюджету хочуть додати 63 мільйони на утримання Харківської ОДА і забрати 50 мільйонів на ремонт оперного театру

На позачерговому засіданні Верховної Ради будуть різати бюджет. Харківській обласній державній адміністрації дадуть грошей більше, ніж іншим регіонам на виконання функції виконавчої влади.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про зміни до держбюджету. Харківська обласна адміністрація може отримати майже 62 мільйони 600 тисяч гривень на "здійснення виконавчої влади", а театр опери і балету може залишитися без 49 мільйонів гривень на ремонт.

Законопроєкт про внесення змін до закону про державний бюджет України на 2020 рік зареєстрований 11 квітня. Однак на офіційному сайті Верховної Ради до нього немає пояснювальної записки, де має бути обґрунтування прийняття законопроєкту, цілі, завдання та основні положення, а також обґрунтування очікуваних наслідків застосування закону після його прийняття.

У документах зазначено, що майже 62 мільйони 600 тисяч гривень дадуть Харківській ОДА на утримання апарату та "здійснення виконавчої влади". Що цікаво, ця сума — найбільша серед регіонів, трохи менше отримає Вінницька ОДА (51 мільйон гривень). Навіть Київській ОДА хочуть "додати" 44 мільйони гривень, Дніпропетровській — 29.

У бюджеті-2020 передбачали більш ніж 49 мільйонів гривень на удосконалення теплопостачання, кондиціонування і вентиляції в будівлі ХНАТОБу. Цю статтю витрат планують виключити з державного фінансування.

Згідно з висновком, який отримав законопроєкт, в складі держбюджету України планують створити фонд боротьби з COVID-19 і його наслідками. Він буде працювати в період дії карантину, щоб запобігти поширенню хвороби і протягом 30 днів з дня скасування карантину. Крім того, місцевим бюджетам хочуть дати право використовувати субвенцію, виділену на заходи щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на попередження виникнення і поширення, а також локалізацію та ліквідацію спалахів коронавірусу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.