Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

З 2021 року деяким категоріям пенсіонерів підвищать пенсію

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Йдеться про пенсіонерів старше 75 років і старше 80 років.

Підвищення отримають понад мільйон пенсіонерів.

16 вересня на засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про підвищення на суму до 400 гривень пенсій людям старше 75 років, якщо виплати не перевищують розміру середньої заробітної плати. Розмір пенсії повинен збільшитися з 2021 року.

"Ми визначаємо механізм надання такої компенсаційної виплати для таких осіб і фіксуємо, що найменша пенсійна виплата для цієї категорії пенсіонерів не буде складати менше ніж 2500 гривень. Такий крок уряду дозволить адресно підвищити мінімальні пенсійні гарантії. Це більш ніж один мільйон пенсіонерів, які зараз мають стаж не менше 20 років — для жінок, для чоловіків — 25 років страхового стажу з 1712 гривень, так як є сьогодні, до 2500 гривень. Тобто ми фактично підвищуємо для цієї категорії пенсіонерів пенсійні виплати на 46%, що я вважаю, є хорошим і безпрецедентним кроком", — сказала міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медикам пообіцяли старт доплат в кінці вересня

Крім того, пенсіонери старше 80 років отримуватимуть виплати до 500 гривень, якщо їх пенсія не перевищує розміру середньої зарплати.

Як писав KHARKIV Today, щомісяця 500 гривень отримуватимуть пенсіонери старше 80-ти років, у яких розмір пенсії не перевищує 9 205 гривень. Також для цієї вікової категорії зі стажем 20 років (для жінок) і 25 років (для чоловіків) встановлять мінімальну пенсію в розмірі 2 600 гривень.

Одноразову виплату в розмірі 1 000 гривень деякі категорії населення отримали вже в квітні. На неї претендують пенсіонери, розмір пенсії яких з урахуванням всіх надбавок не перевищує 5 000 гривень, одержувачі держсоцдопомоги, люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю (сюди не входять ті, хто додатково отримує допомогу в зв'язку з втратою годувальника), одержувачі держсоцдопомоги, які не мають права на пенсію, одержувачі тимчасової держсоцдопомоги непрацюючій особі, яка досягла пенсійного віку, але не отримала права на пенсію.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.