Як в Харкові повинні працювати кафе і ресторани після карантину
Тепер відвідувачі кафе і ресторанів можуть не тільки посидіти на літніх майданчиках, але і всередині закладу.
З 5 червня діє нове пом'якшення карантину — дозволена робота закладів громадського харчування в звичайному режимі. Міністерство охорони здоров'я опублікувало правила роботи кафе і ресторанів.
Що забороняється:
- Вхід до закладу без супроводу працівника закладу;
- Проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій, в яких беруть участь понад 10 осіб;
- Приготування їжі на відкритих кухнях (крім тих, які відгороджені від відвідувачів перегородкою);
- Функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливу напоїв клієнтами;
- Самообслуговування в закладах швидкого харчування. Підноси, блюда, напої і столові прибори повинен видавати персонал на прохання відвідувача;
- Більше 4 осіб за столиком без урахування дітей.
У МОЗ зазначили, що правила для літніх терас, а також їжі та напоїв на винос не змінилися і залишаються в силі.
Як писав KHARKIV Today, 3 червня на засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про чергове ослаблення карантину. З 5 червня в звичному режимі дозволили працювати кафе і ресторанам, полетіти літаком всередині країни, а з 15 червня запустять міжнародне авіасполучення.