Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Як учасникам пробного ЗНО повернути гроші

В середньому за один предмет кожен учасник ЗНО заплатив 145 гривень.

В середньому за один предмет кожен учасник ЗНО заплатив 145 гривень. Гроші обіцяють повернути за спрощеним механізмом.

Міністерство фінансів України розробило механізм повернення грошей за пробне зовнішнє незалежне оцінювання, які не відбулися в пунктах тестування через карантин. Про це повідомили на урядовому порталі.

"Кожен учасник заплатив в середньому 145 гривень за кожен навчальний предмет. Незважаючи на те, що 85% цих коштів було спрямовано на друк зошитів для тестування, уряд прийняв рішення повернути гроші учасникам пробного тестування в повному обсязі. Близько 52 мільйонів гривень будуть найближчим часом перераховані на рахунки регіональних центрів оцінювання якості освіти", — сказано в повідомленні.

У Кабміні обіцяють повернути гроші за "максимально спрощеним механізмом". Так, учаснику пробного ЗНО потрібно звернутися до регіонального відділення Українського центру оцінювання якості освіти та написати заяву із зазначенням реквізитів рахунку, на який він або його батьки хочуть отримати гроші.

Завтра, 17 червня, на засіданні Кабінету міністрів приймуть вказаний механізм. Гроші перерахують після завершення всіх процедур, передбачених законодавством.

Як писав KHARKIV Today , через карантин пробне ЗНО не змогли провести в традиційному форматі. Тестування запропонували пройти онлайн, однак на сайт Харківського центру оцінювання якості освіти зайти не виходило, сайт видавав позначку — "немає зв'язку".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.