Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Всеукраїнський перепис населення проведуть в 2023 році

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Проведення перепису найближчим часом визнали неможливим.

Раніше перепис населення в Україні планували провести в 2021 році

Кабінет міністрів України в середу, 9 грудня, схвалив розпорядження "Про проведення в 2023 році Всеукраїнського перепису населення". Згідно з попереднім розпорядженням Кабміну від 9 квітня 2008 року №581-р, перепис повинні були провести в 2020 році. Пізніше його перенесли на 2021 рік через пандемію.

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в своєму Telegram-каналі зазначив, "на сьогоднішній день реалізація передбачених підготовчих заходів, з огляду на карантин і реальні можливості фінансового забезпечення у відповідному бюджетному періоді, стає неможливою". Саме тому було прийнято рішення перенести термін проведення перепису населення на 2023 рік.

.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні введуть "зимові канікули заради безпеки"

Водночас в 2030 році в країні планують провести всеукраїнський перепис за електронними реєстрами. Підготовка до нього вже почалася.

За словами Немчінова, сьогодні Україна вивчає міжнародний досвід перепису на основі реєстрів. Після проходження серії вебінарів від Фонду ООН в області народонаселення буде створено робочу групу, яка розробить дорожню карту для переходу України на електронний перепис населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківській області дадуть грошей на поліпшення умов для життя

KHARKIV Today раніше писав про те, що за перше півріччя 2020 року населення Харкова скоротилося більше, ніж за весь 2019 рік.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.