Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Водій, якого підозрюють у смертельному ДТП, може сісти на вісім років

В результаті п'яного ДТП, яке сталося в квітні 2020 року, загинув 17-річний пасажир автомобіля ВАЗ.

За версією слідства, п'яний чоловік сів за кермо автомобіля і не впорався з керуванням.

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо водія, якого підозрюють у скоєнні смертельного ДТП. Як повідомляє прокуратура Харківської області, його звинувачують в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

За версією звинувачення, в квітні 2020 року 34-річний чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння і не маючи водійського посвідчення, сів за кермо автомобіля "ВАЗ-21114", який дав йому знайомий. У машині також перебували 17-річний хлопець, 20-річний чоловік і 19-річна дівчина.

Автомобіль їхав з Вовчанська в напрямку Харкова. Водій не впорався з керуванням, автомобіль вилетів з дороги і врізався в дерево. В результаті аварії загинув неповнолітній пасажир, а ще двоє пасажирів  – чоловік і дівчина - отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

KHARKIV Today раніше писав про те, що в Харкові винуватець ДТП, який відмовився від огляду, отримав два протоколи.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.