Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Вночі спалили автомобіль голови громадської організації

Невідомі облили рідиною два автомобілі, але загорівся тільки один.

Інцидент стався пізно вночі на Нових Домах.

У ніч на 26 лютого в Харкові згорів Volkswagen Passat, що належить керівнику громадської організації "Ми — харків'яни" В'ячеславу Ряднову.

Пожежа сталася поруч з будинком на Жасминовому бульварі, 20. У ДСНС повідомили, що виклик на лінію "101" надійшов о 2:42. На місце виїхали два екіпажі пожежних. До моменту їх прибуття горіла задня частина авто, а сусідня машина була облита невідомою речовиною, але не спалахнула. О 03:37 вогонь був погашений.

Ряднов прокинувся вночі від яскравого світла і шуму. Підійшовши до вікна, він побачив двох чоловіків, які обливали його автомобіль невідомою речовиною. Другий Volkswagen Passat, який перебував поруч, не встиг спалахнути, хоча його теж намагалися підпалити.

У ДСНС впевнені, що причина пожежі — підпал.

"Можна на 99 відсотків стверджувати, що це підпал", — сказав провідний спеціаліст прес-центру ГУ ДСНС у Харківській області Євген Василенко.

Організація "Ми — харків'яни" відома тим, що разом з іншими активістами закликала звільнити і притягнути до кримінальної відповідальності директора Гутянського лісгоспу Віктора Сису.

Ряднов повідомив KHARKIV Today, що Сиса неодноразово погрожував йому та іншим активістам прямо на судових засіданнях.

"Ми були одними з тих, хто тиснув на суд, щоб реально його заарештували. А він прямо в суді, нічого не боячись, говорив: "Хлопці, ось ви ще подивитесь! ". Це відбувалося неодноразово, я ці погрози не сприймав серйозно. А зараз я зрозумів, що людина, напевно, навіть готова вбивати. Після того, як його звільнили, він в обхід нашого управління, через Київ, призначив трьох своїх людей на посади в лісгосп. Тобто за фактом він, може, і пішов, але на ділі він тільки більше продовжить красти. Ми йдемо з пікетом до обласного управління до Тимочка, повідомляємо про нього, про Чагаровського, ну і ось результат ",— розповідає Ряднов.

Громадський діяч каже, що, побачивши палаючі автомобілі у дворі, він вистрибнув з вікна своєї квартири на другому поверсі і налякав зловмисників до того, як вони встигли підпалити другий автомобіль, після чого відігнав його від палаючої машини.

"Загасити машину не зміг, вони грамотно все позаливали. Одна машина — моя, одна — брата моєї цивільної дружини, яку моя дружина на той момент експлуатувала. Оскільки автомобіль знаходився в експлуатації моєї цивільної дружини, матеріальні втрати понесла вона", — розповів Ряднов.

Нагадаємо, публічно про вирубки в Гутянському лісгоспі заявив президент України Володимир Зеленський під час візиту до Харкова влітку 2019 року. 31 жовтня 2019 року Сысу задержали во время дачи взятки старшему детективу НАБУ в размере 110 тысяч долларов. 2 листопада суддя виніс решение о взятии его под стражу с правом внесения залога в сумі майже 5 мільйонів гривень — майже в сім разів менше, ніж просив прокурор. 4 листопада за Сису внесли заставу, він вышел на свободу з Київського СІЗО. 5 грудня суд отказался отстранить его от должности директора Гутянского лесхоза. У січні з Сиси сняли електронний браслет: він скаржився на те, що через засоби контролю у нього загострився псоріаз.

13 січня прокуратура объявила Сысе о подозрении у службовій недбалості, який своїми діями завдав державі збитків на 4,2 мільйона гривень.. 

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.