Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Викрадення і побиття підлітка: суд обирає підозрюваним запобіжний захід

Прокурор наполягає на утриманні під вартою.

Сьогодні, 11 травня, в Орджонікідзевському районному суді Харкова проходить засідання по обранню запобіжного заходу двом підозрюваним у викраденні, зґвалтуванні і жорстокому побитті 17-річного хлопця в Харкові.

Нагадаємо, побитого підлітка знайшли на зупинці у Рогані 6 травня.

9 травня затримали 38-річного та 32-річного жителів селища Рогань, Володимира Казбана і Дмитра Бєлєвцева. Запобіжний захід їм повинен обрати Орджонікідзевський районний суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області затримали підозрюваних у жорстокому побитті 17-річного хлопця

Засідання почалося із запізненням на три години. Прокурор просив провести його в закритому режимі, проте адвокату потерпілого Євгену Мельниченку вдалося відстояти присутність журналістів в суді.

"Завдяки ЗМІ вдалося запустити цю справу в режимі швидкого розслідування, поліція спрацювала відмінно завдяки резонансу. Відкрите засідання буде сприяти тому, що до справи буде увага і все буде по закону", — заявив захисник.

суд
Казбан частково визнав провину. Фото: KHARKIV Today

На початку засідання затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, ч. 2 ст. 127 (незаконне позбавлення волі), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 3 ст. 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України. Старший з нападників, Володимир Казбан, частково визнав свою провину. Він ледве стримував сльози і говорив, що захищав доньку. Другий підозрюваний не сказав ні слова.

Запобіжний захід Дмитру Бєлєвцеву оберуть в закритому режимі, без преси. По другому підозрюваному суд поки не ухвалив рішення. Прокурор наполягає на утриманні під вартою для обох фігурантів справи.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.