Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Відділ освіти в Харкові переплатив більше 100 тисяч гривень за деззасоби

Один санітайзер обійшовся у 380 гривень.

Санітайзери купили у фірми, яка ніколи не займалася продажем деззасобів. Переплатили за них 100 тисяч гривень.

Управління освіти адміністрації Шевченківського району Харківської міської ради уклало договір з фірмою підприємця Владислава Пустового про покупку дезінфікуючих засобів за 899 840 гривень. Один санітайзер обійшовся у 380 гривень, однак знайти можна було і дешевше. Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі.

До 31 грудня 2020 року фірма поставить управлінню 2368 штук дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь "Бланідас-300". Відкритих торгів не проводили.

"Договір підписали без відкритих торгів, за спрощеною процедурою, оскільки закупівля відноситься до тих товарів, що застосовуються у протидії пандемії коронавірусу", — відзначили в ХАЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже половину "коронавірусного" бюджету Харківської області витратили на поліцію

Представники Антикорупційного центру порівняли закупівлі деззасобів з іншими відділами освіти. Наприклад, управління освіти адміністрації Московського району купує "Бланідас-300" по 248 гривень за штуку, на 856 731,60 гривень (що менше, ніж закупівля в Шевченківському районі) вийде 3449 штук санітайзерів.

У Боровій (Харківська область) такий же деззасіб купують по 205 гривень за штуку. Інтернет-магазини пропонують сьогодні санітайзери від 200 до 300 гривень за штуку.

"Варто зазначити, що до договорів від 27 листопада фізична особа-підприємець Пустовий Владислав Олександрович не займався постачанням деззасобів. До цього він продавав школам і відділам освіти текстильні вироби. Тому виникає питання, чому відділ освіти вибрав саме цього постачальника, якому вирішив переплатити більше 100 тисяч гривень", — підкреслили в ХАЦ.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.