Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Вибори мера в Харкові: чого чекає міськрада і коли планує передати документи до Києва

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Чи винесуть питання на найближчу сесію Харківської міськради, Терехов не сказав.

Першу пресконференцію в статусі виконуючого обов'язки мера Харкова Ігор Терехов провів російською мовою.

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов сказав, що дізнався про необхідний перелік документів для призначення виборів Верховною Радою із засобів масової інформації.

"Я зацікавлений, щоб вибори відбулися в максимально стислі терміни. Чи буде це березень, подивимося. Харкову потрібен легітимний мер. Тоді у харків'ян з'явиться впевненість, стабільність. Я спрямував 31 грудня 2020 року звернення з проханням про призначення позачергових виборів. Це єдина норма закону, яка існує. Коли ми отримали зі ЗМІ питання від комітету, що їм потрібно рішення сесії, свідоцтво про смерть ... Наші юристи мають трохи іншу позицію: звернення повинно бути зроблено на будь-якій сесії. Ми на найближчу сесію винесемо. Я хочу отримати всі документи, які потрібні. Я виконав всі вимоги закону. Хочу, щоб нам прийшов письмовий запит, і ми виконаємо всі побажання комітету, і далі Рада голосує за дату виборів", — повідомив Терехов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М'яч — у Терехова: Разумков прокоментував перспективу нових виборів мера Харкова

За словами секретаря міськради, буде запит — буде відповідь мерії. Запит, на його думку, повинен зробити Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Раніше, 27 січня, на засіданні Комітету було прийнято рішення про необхідність запиту до мерії.

За інформацією KHARKIV Today, найближча сесія міськради відбудеться 24 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли в Києві розглядатимуть питання нових виборів мера в Харкові (документ)

Нагадаємо, прийняття факту смерті мера Харківською міською радою потрібно для того, щоб Верховна Рада змогла розглянути питання про призначення виборів у Харкові. Терехову вже направили депутатське звернення з вимогою скликати позачергову сесію, щоб вирішити це питання.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.