Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Вибори-2020: як правильно заповнити виборчий бюлетень (відео)

Фото: KHARKIV Today
Якщо виборець припуститься помилки при заповненні бюлетеня, він зможе написати заяву і отримати повторний бюлетень.

Проголосувати можна лише за одну політичну партію і одного кандидата в депутати.

Центральна виборча комісія роз'яснила порядок заповнення виборчого бюлетеня на виборах місцевих рад територіальних громад з кількістю виборців 10 тисяч чоловік і більше. Відповідне відео ЦВК розмістила в YouTube.

Щоб проголосувати за партію, потрібно в порожньому квадраті проти назви політичної сили поставити позначку "плюс" або будь-яку іншу. Після цього в порожній квадрат з трафаретом навпроти назви політсили слід вписати порядковий номер обраного кандидата від цієї ж політсили.

У ЦВК зазначають, що навіть якщо цифри будуть написані не зовсім за трафаретом, вибір все одно буде зарахований. Головне — щоб порядковий номер обраного кандидата в депутати можна було розпізнати.

У разі, якщо порядковий номер кандидата в депутати — від 1 до 9, то в квадрат з трафаретом його краще вписати так: 01, 02, 03 і так далі — заповнивши обидві комірки для цифр.

Проголосувати можна лише за одну політичну партію і одного кандидата в депутати.

Якщо під час заповнення бюлетеня виборець припуститься помилки, він має право написати заяву і отримати повторний бюлетень. Третю можливість проголосувати йому не нададуть.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.