Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Ветерани Другої світової війни та учасники бойових дій отримають грошову допомогу

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today.
На виплати з держбюджету витратять 90,9 мільйона гривень, ще 754 мільйони виділять з обласної казни.

У квітні виплати вже отримали 47,5 тисячі осіб на суму 70,47 мільйона гривень.

Ветерани Другої світової війни та учасники бойових дій в травні цього року отримають грошову допомогу. Про це повідомили в ХОДА.

Виплати передбачені з державного та обласного бюджетів. Гроші обіцяють виплатити до 5 травня.

За даними Департаменту соціального захисту населення ХОДА, з державного бюджету на виплати повинні направити 90,9 млн грн.

"Станом на 24 квітня грошова допомога з державного бюджету виплачена 47,5 тис. осіб на загальну суму 70,47 млн грн. Виплати тривають", — уточнили в департаменті.

Виплати отримують:

  • люди з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) в'язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин: I групи — по 4 120 гривень ; II групи — по 3 640 гривень; III групи — по 3 160 гривень;
  • учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності і колишні неповнолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, — по 1 390 гривень ;
  • особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, — по 4 120 гривень;
  • члени сімей загиблих та дружини (чоловіки) померлих інвалідів внаслідок війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасники війни та жертви нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися другий раз, — по 900 гривень;
  • учасники війни та колишні в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, які були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога — по 570 гривень.

Відповідно до Комплексної програми соціального захисту населення області на 2016-2020 роки, з бюджету області до 9 травня отримають допомогу 377 людей з інвалідністю внаслідок війни та учасників бойових дій.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.