Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Верховна Рада звільнить двох міністрів і призначить трьох

Ілля Ємець і Ігор Уманський не відпрацювали навіть місяця. 30 березня проєкти постанови про їхню відставку — в порядку денному ВР.

Проєкти постанов про відставку двох міністрів — охорони здоров'я Іллі Ємця та фінансів Ігоря Уманського — є в порядку денному ВР на 30 березня. Засідання розпочнеться о 14:00.

Сьогодні ВР збереться на позачергове засідання. У повістці дня 14 питань, серед яких —забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусу, а також п'ять кадрових постанов — про звільнення міністрів фінансів і охорони здоров'я Ігоря Уманського і Іллі Ємця, а також призначення нових: Максима Степанова — на місце Ємця, Марченка — на місце Уманського і Ольги Буславець — міністром енергетики та захисту навколишнього середовища (після відставки Кабміну Гончарука так і не було призначення).

Напередодні народний депутат Ірина Геращенко повідомляла, що у ВР відбулася зустріч із кандидатами.

"Місяць пропрацювали міністри фінансів і охорони здоров'я, і ​​вже подали у відставку — в розпал коронавірусу. На нараді керівництва Верховної Ради відбувається зустріч з кандидатами на посади міністра енергетики Ольгою Богуславець, охорони здоров'я Максимом Степановим і фінансів Сергієм Марченком", — написала Геращенко.

За даними порталу Ліга.новини, голосів за призначення, особливо Степанова, поки не вистачає.

Максим Степанов: із 2008 і до весни 2010 року обіймав посаду першого заступника голови Одеської ОДА Миколи Сердюка. Після приходу до влади Віктора Януковича був звільнений. У грудні 2011 року був призначений директором державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів". 20 грудня 2016 року виграв конкурс на посаду голови Одеської ОДА, 12 січня 2017 року призначений губернатором Одеської області. 6 квітня 2019 року Петро Порошенко відсторонив Максима Степанова з посади голови ОДА, але він відмовився підкорятися. 10 квітня Кабмін звільнив Степанова із займаної посади.

Сергій Марченко на держслужбі з 2002 року: працював в Міністерстві фінансів України, Державній фіскальній службі, Комітеті з питань фінансів і банківської діяльності та Секретаріаті Кабміну, був експертом в Bendukidze Free Market Center. У 2018-2019 роках працював на посаді заступника голови Адміністрації Президента України. А з 2016 по 2018 рік був заступником міністра фінансів. У 2019 році Марченко балотувався до Верховної Ради за списком партії "Українська Стратегія Гройсмана".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.