Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Верховна Рада так і не дійшла до голосування за скорочення районів

Нардепи не встигли перейти до цього питання.

Питання про скорочення районів було у порядку денному одним з останніх.

16 липня на засіданні Верховної Ради України народні депутати повинні були розглянути проект постанови №3650 "Про створення та ліквідацію районів". Однак до нього так і не перейшли.

Останнім питанням розглянули проект закону №3485 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства". До нього пропонувалося понад чотири тисячі поправок до 200 статей з 289-ти.

Нардепам дозволили озвучити по дві правки. Після обговорення частину правок підтримали, потім законопроект поставили на голосування для прийняття у другому читанні і в цілому. 308 депутатів його підтримали.

Однак після цього голова Верховної Ради Дмитро Разумков закрив пленарне засідання. Через годину розпочалося урочисте засідання ВР з нагоди 30-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

Раніше розглянути проект постанови про скорочення кількості районів в Україні Верховна Рада планувала вчора, 15 липня, але питання прибрали з порядку денного.

Відзначимо, поточний тиждень — останній в цій сесії, завтра Верховна Рада збереться на останнє засідання. Місцеві вибори вже призначені, тепер потрібно прийняти постанову про райони.

Як писав KHARKIV Today, 15 липня на засіданні комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування знову повернулись до обговорення районування Харківської області

Нововодолазький район виключили з Красноградського і внесли до Харківського, залишили раніше затверджений варіант з семи районів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.