Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В Україні продовжать карантин до 30 квітня

Тип карантину уряд поки не назвав.

В кінці квітня уряд вирішить, яким шляхом рухатися далі в боротьбі з коронавірусом. Карантин може бути з пом'якшеннями або адаптивним.

В Україні продовжать карантин до 30 квітня. Ймовірно, і після цього обмеження не знімуть, але можуть пом'якшувати. Завершити боротьбу з коронавірусом планують в цьому році. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на зустрічі в Європейській бізнес-асоціації.

"Карантин ми будемо продовжувати до 30 квітня. Але це, імовірніше, на жаль, не кінцева дата завершення карантину. Він вочевидь триватиме в тій чи іншій формі, можливо, з пом'якшеннями, можливо, він буде адаптивним, і буде необхідність в залежності від того, як будуть штами вірусу розвиватися, йти пандемія в світі, він може змінюватися. Не потрібно мати будь-яких ілюзій. Ми все ще перебуваємо на етапі боротьби з коронавірусом і очікуємо перемоги в цьому році, але квітень — це буде такий показник, як ми будемо рухатися далі", — сказав Шмигаль.

Як писав KHARKIV Today, 11 листопада Кабінет міністрів України прийняв рішення про введення загальнодержавного карантину в Україні і "карантину вихідного дня" (до цього діяло карантинне зонування — адаптивний карантин). Карантин у вихідні почав діяти з 14 листопада і тривав до 30 листопада.

9 грудня Кабмін вирішив запровадити в Україні зимовий локдаун, він діяв з 8 по 25 січня. Після цього країна повернулася до загальнодержавного карантину, де діють обмеження для помаранчевої зони епідемічної небезпеки.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.