Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В Україні — два нових випадки коронавірусу

Фото: А. Марієнко
У двох жінок із Чернівецької області виявили коронавірус.

Всього в Україні зафіксовано п'ять випадків коронавірусу, один з них — летальний.

Станом на 16 березня в Україні зафіксовано два нові випадки захворюваності коронавірусом COVID-19 — у двох жінок із Чернівецької області. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

"Пацієнтки ізольовані, їх стан стабільний. Проводиться робота з контактними особами", — відзначили в МОЗ.

На сьогоднішній день всього в Україні зареєстровано п'ять позитивних результатів на новий китайський вірус: чотири — в Чернівецькій області та один у Житомирській (летальний випадок).

Відзначається, що референс-лабараторія Центру громадського здоров'я України досліджувала понад 500 зразків. З початку року отримано 94 підозри на COVID-19.

У МОЗ закликають дотримуватися необхідних правил, щоб не заразитися коронавірусом. Так, рекомендується уникати контакту з людьми, у яких є симптоми ГРВІ (мінімальна дистанція становить 1,5 метра), термічно обробляти продукти, не їсти сире м'ясо, м'ясні субпродукти і яйця, мити руки. А в разі перших симптомів ГРВІ — звертатися до сімейного лікаря. При цьому, медичні маски не рекомендують носити здоровим людям, оскільки вони не захищають від зараження вірусами. Їх повинні носити люди із симптомами ГРВІ та медпрацівники, які доглядають за хворими.

Як писав KHARKIV Today, 13 березня в Україні зафіксували першу смерть від коронавірусу

13 березня померла 71-річна жінка із Житомирської області, яку 12 березня госпіталізували з підтвердженим коронавірусом COVID-19. Вона перебувала в групі ризику.

Як писав KHARKIV Today, 3 березня в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу COVID-19 у чоловіка із Чернівців, який подорожував з дружиною по Італії. Його стан медики оцінюють як задовільний. У четвер, 12 березня, повідомили ще про два зареєстровані випадки. Вірус підхопили 71-річна жінка із Житомирської області і чоловік із Чернівецької області.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.