Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В Україні — 26 підтверджених випадків коронавірусу

Фото: А. Мариенко
Три випадки — летальні.

Коронавірус виявили в Чернівецькій, Житомирській, Київській, Донецькій, Івано-Франківській, Дніпропетровській областях і Києві.

Станом на 19 березня в Україні зафіксовано 26 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу COVID-19. Три з них — летальні. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

У Чернівецькій області новий китайський вірус виявили у 15 осіб (один випадок летальний), Житомирській — у двох (один — летальний), Київської — у двох, Донецькій — у одного, Івано-Франківській — у одного, Дніпропетровській — у двох, в Києві — у трьох жителів.

Як повідомили в МОЗ, в Івано-Франківську померла жінка, інфікована коронавірусом. Вона займалася самолікуванням і звернулася в лікарню, коли була вже у важкому стані.

"Занадто пізно звернулася до лікарів. Жінка померла через добу після госпіталізації, ще до отримання результатів тесту на COVID-19. При перших симптомах респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція — найдієвіший метод убезпечити себе від інфікування", — відзначили в МОЗ.

Нагадаємо, перша смерть від коронавірусу в Україні зафіксована в Житомирській області

13 березня померла 71-річна жінка із Житомирської області, яку 12 березня госпіталізували з підтвердженим коронавірусом COVID-19.

Другий випадок смерті від COVID-19 — в Чернівецькій області. 17 березня в інфекційному відділенні Чернівецької обласної лікарні померла 33-річна жінка.

Відзначимо, з початку епідемії в усьому світі зареєстровано 10030 смертей від коронавірусу COVID-19. Найгірші показники в Італії — не менше 3405 чоловік померли (в Китаї це число склало 3250), ще 41 000 з підтвердженим коронавірусом. В Ірані та Іспанії станом на 20 березня зафіксовано по 18 000 хворих на новий китайський вірус, в Німеччині — 15 000, в США — 14 000, у Франції — 11 000, в Південній Кореї — понад 8500. 19 березня в Китаї — 39 нових випадків коронавірусу, при цьому в Ухані не зареєстрований жоден випадок.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.