Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області шахраї видурили у пенсіонерки 35 тисяч гривень

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
"Соцпрацівники" обіцяли обміняти гроші, які вийшли з обігу

Після перевірки жінка знайшла в конверті аркуш паперу замість заощаджень.

3 березня в поліцію звернулася 83-річна жителька Балаклійського району. Пенсіонерка поскаржилася, що невідомі представились співробітниками соціальної служби і видурили у неї всі заощадження — 25 000 гривень і 400 доларів. Про це повідомили у відділі комунікації поліції.

За словами пенсіонерки, жінки сказали, що перевірять гроші і замінять, якщо вони вийшли з обігу. Жінка дістала заощадження (34 956 гривень). "Фахівці" заявили: цими грошима вже ніде не розрахуєшся. Після цього запечатали їх у конверт, віддали пенсіонерці і пообіцяли повернутися з новими кюпюрами. Однак, зазирнувши до конверту, жінка знайшла там чисті аркуші паперу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові засудять шахраїв, які виманили у пенсіонерів 400 тисяч гривень

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисницям загрожує до трьох років позбавлення волі.

Поліцейські просять жителів Харкова і області бути уважними, не віддавати незнайомим гроші і не пускати їх у будинок. Якщо вони самовільно увійшли, попросити про допомогу сусідів і викликати поліцію (102).

Як писав раніше KHARKIV Today, шахраї виманили у пенсіонерки 65 тисяч гривень. 21 листопада рано вранці невідомий зателефонував 84-річній харків'янці і повідомив, що її дочка потрапила в ДТП і, для того, щоб вона могла уникнути покарання, потрібно заплатити 6000 доларів. Жінка з переляку погодилася. Через годину після дзвінка до неї додому прийшов невідомий чоловік, якому вона і віддала 65 000 гривен.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.