Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В "чорнобильській" лікарні Харкова встановлять додаткові кисневі точки

Зараз кисень є тільки у відділенні "Ковід 1".

Нові кисневі точки встановлять у другому ковідному відділенні на третьому поверсі.

У Харківському обласному клінічному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення встановлять 30 додаткових кисневих точок. Про це KHARKIV Today повідомила виконуюча обов'язки директора цієї лікарні Ірина Пирогова.

"До кінця наступного тижня, сподіваюся, що все це буде. У нас є два відділення — "Ковід 1" і "Ковід 2", які займаються прийомом цих пацієнтів. Перше відділення — четвертий поверх корпусу, він у нас оснащений киснем і створені кисневі точки, а третій поверх у нас не кисневий, тому ми плануємо зробити третій поверх стаціонару, провести кисневу трасу і зробити додаткові кисневі точки. В даному випадку це фінансує область", — сказала Пирогова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фукс опублікував документ з "Шаріте" про стан Кернеса

Сьогодні в "чорнобильській" лікарні перебувають 75 пацієнтів з коронавірусом, шість з них знаходяться в реанімації (реанімація розрахована на шість ліжок). Зараз в лікарні немає нестачі співробітників, однак з установкою додаткових кисневих точок персонал може знадобитися.

"Потрібні будуть люди в зв'язку з тим, що ми розширимось трохи. Але на даному етапі, слава богу, ми укомплектовані практично. Точну цифру я не скажу, але, безумовно, потрібні будуть і медсестри, і санітари, мінімум по п'ять-шість чоловік", — пояснила виконуюча обов'язки директора "чорнобильської" лікарні.

Як писав KHARKIV Today,  до трьох харківських лікарень передали 16 апаратів ШВЛ.

24 вересня до трьох опорних лікарень Харківської області передали 16 апаратів штучної вентиляції легенів. 8 апаратів — дорослій "інфекціонці", 4 — дитячій "інфекціонці" і 4 — "чорнобильській" лікарні. Ще 20 апаратів обіцяють закупити найближчим часом.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.