Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Узурпація влади? Голосування за головуючого Терехова оскаржать в суді

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today.

Навіть всередині фракції Блоку Кернеса немає єдності з цього питання.

Геннадій Кернес повернеться до Харкова 29 грудня. Є інформація, що вже замовлений приватний борт на цю дату. Наступного дня, 30 грудня, планується якась заява мера. Про що — поки ніхто не знає, навіть з найближчого оточення.

Під час відсутності обраного мера його повноваження спробував взяти на себе перший заступник Ігор Терехов. Для цього він вніс зміни до регламенту роботи міської ради на останній сесії міськради старого скликання, прикриваючись ім'ям Кернеса, який нібито прийняв таке рішення. Багато хто повірив в це, хоча стан Геннадія Кернеса на той момент навряд чи дозволяв приймати управлінські рішення. Але частина команди Кернеса, орієнтована на Терехова, хотіла показати елітам, особливо київським, що вони тримають все під контролем. Тому дану схему "благословив" своєю присутністю і участю в переговорах близький до Кернеса олігарх Павло Фукс.

Зараз Фукс відсторонюється від Терехова, адже його друг Кернес ніколи не призначав заступника своїм наступником. До того ж, сам Терехов завжди декларував, що не буде нікого замість Кернеса. Але зараз Терехов вирішив організувати невеликий переворот і замінити собою секретаря міськради Олександра Новака, кандидатуру якого вносив до сесійної зали в 2015 році Кернес. За головуючого Терехова не планують голосувати навіть деякі депутати "Блоку Кернеса — "Успішний Харків". Депутати з інших фракцій взагалі збираються йти до суду через зміни в регламенті, що може заблокувати роботу міськради.

А депутатів, яких Терехов втягнув у свою гру, очікує сюрприз. Змінивши регламент і обравши головуючого, вони порушать "Закон про місцеве самоврядування". Це можна буде трактувати як узурпацію влади групою осіб, про що в найближчі дні може нагадати прокуратура.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.