Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Улюблена фірма екс-заступника голови губернатора привласнила 665 000 гривень на ремонті, якого не робила

котельная, дрова
Фірма "Індиго- Груп" закупила технічне обладнання для двох котелень у Куп'янську на 665 тисяч гривень дорожче реальної вартості, однак сам ремонт так і не виконала.

Фірма "Індиго- Груп" закупила технічне обладнання для двох котелень у Куп'янську на 665 тисяч гривень дорожче реальної вартості, однак сам ремонт так і не виконала. Котельні переобладнував "Обласний інформаційно-технічний центр".

Суд заарештував документи фірми "Індиго- Груп", які підтверджують закупівлю нею обладнання за завищеною вартістю для котелень у Куп'янську (по вулиці Шпитальній, 2 і вулиці Тополиній, 4) і виконання ремонту іншим підприємством — "Обласним інформаційно-технічним центром". Це стало відомо з відповідного рішення Жовтневого райсуду Харкова від 6 лютого.

Відзначимо, рішенням від 29 січня суд  арестовал документи комунального підприємства "Обласний інформаційно-технічний центр". Зокрема, арешт наклали на розпорядження, укази, службові записки, книгу указів, звіти диспетчерської служби, табелі обліку робочого часу та посадові інструкції. Серед заарештованих документів "Індиго - Груп" — накладні, акти виконаних робіт, акти здачі-приймання робіт і рахунки на оплату.

Обшуки в "Індиго - Груп" і в "Обласному інформаційно-технічному центрі" пройшли 27 грудня 2019 року.

Під час досудового розслідування слідчі з'ясували, що управління житлово-комунального господарства, благоустрою та капбудівництва Куп'янської міськради уклало два договори 11 і 27 вересня 2018 року із фірмою-переможцем відкритих торгів "Індиго - Груп", яка повинна була відремонтувати дві котельні в Куп'янську. Однак обидва учасники торгів — закупник і підрядник — порушили закон: співробітники управління використовували кошторис зі свідомо завищеними цінами на проведення робіт, а "Індиго - Груп" закупила обладнання за завищеними цінами. Загальна сума "навару" склала 665 тисяч гривень.

"Надалі, після проведення державних закупівель і обрання переможцем "Індиго - Груп", дане підприємство закупило технічне обладнання за свідомо завищеними цінами, що підтверджується проведеними судово-товарознавчою та судово-економічною експертизами. Згідно з висновками експерта завищення вартості робіт становить 665 тисяч гривень", — йдеться в судових матеріалах.

Більше того, слідчі підозрюють, що котельні переобладнувало комунальне підприємство "Обласний інформаційно- технічний центр".

Під час засідання слідчий суддя погодився з важливістю документів у цьому виробництві і недопущенням їх повернення фірмі і КП, тому клопотання задовольнив.

"Повернення вищевказаних документів може негативно вплинути на з'ясування істини у кримінальному виробництві, оскільки унеможливить проведення судових почеркознавчих, будівельно-технічних і товарознавчих експертиз, а також судових технічних експертиз документів, які будуть проводитися в рамках кримінального провадження",— заявив слідчий суддя Володимир Курило.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року поліція открыла уголовное производство про завищення вартості ремонту котельних співробітниками фірми "Індиго-Груп" і чиновниками управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Куп'янської міськради. Вже 27 листопада суд дозволив вилучати документи у фірм-підрядників, які продали "Індиго - Груп" обладнання. Всього на ремонті котелень розтратили 1,8 мільйона гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.