Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Укроборонпром" передав харківський завод на приватизацію

Фото: открытые источники
Харківський завод транспортного устаткування піде з молотка.

Завод спеціалізується на виробництві нафтогазопромислового устаткування.

9 грудня Кабінет міністрів погодив передачу для подальшої приватизації 18 об'єктів "Укроборонпрому", зокрема, Харківського заводу транспортного устаткування, ще один об'єкт передав Міністерству оборони.

Станом на 1 липня цього року, загальна вартість активів цих об'єктів становить 280 мільйонів 613 тисяч гривень. У першому півріччі 2020 року ці об'єкти зазнали збитків на суму 14 мільйонів 975 тисяч гривень. На підприємствах є заборгованість з виплати зарплат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківський авіазавод і ще два підприємства виведуть з "Укроборонпрому"

Нагадаємо, фірма заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немилостивого називається також як Харківський завод транспортного устаткування. Антикорупціонери розповіли, що за інформацією слідства, в 2004 році частину основних ресурсів державного підприємства, в період санації передали на відповідальне зберігання приватній фірмі. Зокрема, технічні паспорти на виробничі приміщення в Харкові. У 2018 році було призначено інвентаризацію основних ресурсів державного підприємства. Але охорона приватної фірми Немилостивого не пустила комісію на територію, яка належить державному заводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збитки харківських держпідприємств: хто "просів" більше за всіх

Як писав KHARKIV Today, про те, що "Укроборонпром" хоче продати харківський завод, було відомо ще півтора роки тому. Тоді завод транспортного устаткування знаходився в стані ліквідації. Також йшло розслідування про відмову приватної фірми повертати заводу понад сто верстатів і устаткування, які та отримала на зберігання.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.