Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Україна і Росія домовилися про наступний обмін полоненими

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
оос
Сторони пообіцяли представити перелік утримуваних на обмін "в найкоротші терміни".

Сторони пообіцяли представити перелік утримуваних на обмін "в найкоротші терміни".

11 березня в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи по мирному врегулюванню ситуації на Донбасі представник Офісу президента Андрій Єрмак і заступник керівника Адміністрації президента Російської Федерації Дмитро Козак домовилися про обмін полоненими. Про це повідомили в Офісі президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Надели мешок на голову и повезли, как обезьяну, показывать». Марина Чуйкова после обмена рассказала о пытках в «ДНР»

За результатами зустрічі сторони пообіцяли представити список осіб, які підлягають взаємному звільненню "в найкоротші терміни", а також досягли домовленостей з питання розведення військ, одночасного відкриття контрольного пункту в'їзду-виїзду в Золотому і Щасті, питання введення Консультативної ради. Однак терміни виконання цих домовленостей не уточнюються. 

Нагадаємо, в начале марта на встрече в Минске Украина заявила о намерении провести обмен пленными в марте.

Як писав KHARKIV Today, 9 грудня на Паризькому саміті впервые встретились Президент України Володимир Зеленський, президент Франції Емманюель Макрон, канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель і президент Російської Федерації Володимир Путін.

Лідери обговорювали українське питання і дійшли висновку про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в зоні конфлікту, імплементації політичних положень Мінських угод і про подальші кроки. Зокрема, сторони домовилися про повну імплементацію режиму припинення вогню, розведення військ на трьох додаткових ділянках до кінця березня 2020 року і звільнення утримуваних за принципом "всіх на всіх". Почати обмін вирішили зі "всіх встановлених на всіх встановлених".

Відзначимо, обмін полоненими відбувся 29 грудня на КПВВ "Майорське" (Донецька область). В Україні  вернулись 12 військових і 64 цивільних. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.