Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Учасникам пробного ЗНО повернуть гроші через "Приватбанк"

До 30 червня Український центр оцінювання якості освіти сформує список учасників пробного ЗНО та передасть "Приватбанку".

Кошти візьмуть з Фонду боротьби з коронавірусом.

17 червня на засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про повернення грошей учасникам пробного зовнішнього незалежного тестування в повному обсязі. Гроші можна буде отримати в "Приватбанку".

"Проєктом постанови пропонується затвердити порядок використання коштів для повернення коштів, сплачених за надання послуги з проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання в 2020 році. Виплата коштів учасникам пробного зовнішнього незалежного оцінювання найближчим часом буде здійснюватися через відділення "Приватбанку". Учасники пробного ЗНО отримають повідомлення від "Приватбанку" з інформацією про зарахування коштів — тим, у кого є карта, або ж про те, що карта із засобами чекає їх в найближчому відділенні "Приватбанку", — сказала виконуюча обов'язки міністра науки і освіти України Любомира Мандзій.

Кабмін доручив Українському центру оцінювання якості освіти сформувати базу з даними про кожного учасника і сумами, які він заплатив за пробне ЗНО до 30 червня. Після цього базу передадуть "Приватбанку", потім бюджетні 52 мільйони гривень перерахують банку. Гроші візьмуть з Фонду боротьби з коронавірусом.

"Для отримання коштів учасникам, які були зареєстровані на пробне ЗНО, досить буде звернутися до найближчого відділення "Приватбанку" і пред'явити унікальний номер учасника пробного зовнішнього незалежного оцінювання в 2020 році", — пояснили в Кабміні.

На засіданні Кабміну прем'єр-міністр України Денис Шмигаль ще раз підкреслив, що основна сесія ЗНО пройде за планом, і "ніякого повернення корупції до ВНЗ шляхом скасування ЗНО не буде".

Як писав KHARKIV Today, через карантин пробне ЗНО не змогли провести в традиційному форматі. Тестування запропонували пройти онлайн, однак на сайт Харківського центру оцінювання якості освіти зайти в перший день не виходило, сайт видавав позначку — "немає зв'язку".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.