Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Зеленського порахували: за час карантину закрилася третина українських кафе і ресторанів

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Власники кафе і ресторанів не можуть виконати зобов'язання по оренді.

Власники кафе і ресторанів не можуть виконати зобов'язання по оренді.

В Україні до карантину працювали 30 тисяч закладів громадського харчування, проте зараз 12 тисяч з них ліквідовані. Про це заявив народний депутат Микита Потураєв в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна"

"Згідно з даними по HoReCa (готелі, ресторани, кафе / кейтеринг) до карантину було 30 тисяч закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану. 12 тисяч з цих 30 — ліквідовані. Не в сенсі "закрилися на карантин", а в сенсі "ліквідовувалися як підприємства", — сказав Потураєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перукарні та кафе незабаром відкриють, МОЗ готує документ

На його думку, причиною міг стати "антикризовий бюджет" із законодавчою базою на випадок непередбачених обставин. Однак власники закладів громадського харчування виявилися нездатними виконувати деякі зобов'язання.

"Можливо, це пов'язано з тим, що нам не вдалося з першого разу взяти бюджет, а саме в тому пакеті, який був пов'язаний з бюджетом, було відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору. Так що люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов'язання по оренді ", — припустив нардеп.

Потураєв додав: ймовірність, що хтось із цих 12 тисяч ліквідованих підприємств повернеться, є, але скільки їх буде — питання. З точки зору наповнення бюджету це проблема.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.