Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У вихідні в Харкові відкриють першу частину скверу, де Кернес будує храм

Фото: Харьков Строительный/Facebook
Реконструкція скверу триватиме до 2021 року.

Жителям Харкова покажуть частину скверу, в майбутньому в ньому обіцяють встановити скульптуру, проте яку, поки невідомо.

У вихідні в Харкові відкриють частину скверу після реконструкції біля Будинку культури "ХЕМЗ" (Московський проспект, 94). Про це повідомили в Харківській міській раді.

За чотири місяці реконструкції в сквері облаштували пішохідні зони, майданчик для вигулу домашніх тварин, встановили дитячі ігрові комплекси, лавочки, вуличні ліхтарі вздовж алей.

сквер возле ДК ХЭМЗ
Фото: Харьков Строительный

Також у сквері встановлять скульптуру. За словами першого заступника харківського міського голови Ігоря Терехова, нею будуть займатися молоді художники.

"Ми плануємо оголосити конкурс на кращу скульптуру. Запросимо молодих скульпторів і архітекторів, щоб вони дали нам свої пропозиції. Організуємо конкурс і виберемо разом кращий варіант", — зазначив Терехов.

сквер возле ДК ХЭМЗ
Фото: Харьков Строительный

У сквері побудують спортивну зону для міні-футболу, настільного тенісу та воркауту. Повністю сквер відкриють після завершення будівництва храму Святого Духа (серпень 2021 рік). Сквер займає територію двох гектарів.

Нагадаємо, 15 травня Кернес анонсував реконструкцію парку біля ДК "ХЕМЗ", уточнивши, що там приведуть в порядок алеї, побудують дитячі майданчики, спортмайданчик і зведуть храм.

Як писав KHARKIV Today, на реконструкцію скверу біля ДК "ХЕМЗ" планують витратити понад 43 мільйони гривень

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.