У Верховній Раді вшанували пам'ять загиблих в теракті біля Палацу спорту в Харкові

Позачергове засідання почалося з хвилини мовчання.

Народні депутати вшанували пам'ять Ігоря Толмачова, Вадима Рибальченка, Данила Дідика та Миколи Мельничука.

23 лютого на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих в теракті біля Палацу спорту в Харкові в 2015 році.

Перед початком пленарного засідання харківський нардеп Марія Мезенцева виступила за трибуною, вона нагадала про події 2015 року в Харкові, коли в результаті теракту загинуло четверо людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теракт біля Палацу спорту: харків'яни вшанували пам'ять загиблих

"Хотіла б повернути нас усіх в 2015 рік, в такий же зимовий день лютого, коли в Харкові під час мирної ходи загинули троє цивільних, один поліцейський. І хотіла б сьогодні згадати цих харків'ян, один з яких був неповнолітній. Хотілося б, щоб ми разом з вами згадали лідера євромайдану Ігоря Толмачова, якому було 52 роки (він загинув на місці), Вадима Рибальченка (37-річний начальник Первомайського районного відділу поліції, поліцейський з Харкова, який прибув, щоб захищати мирну ходу), Данила Дідика, йому було всього 15 років, він загинув наступного дня, його серце перестало битися. А також Миколу Мельничука, студента Харківської академії міського господарства, його серце перестало битися 24 лютого 2015 року", — сказала Мезенцева.

Під час її виступу нардепи піднялися зі своїх місць, потім Мезенцева попросила вшанувати пам'ять героїв. Верховна Рада вшанувала героїв хвилиною мовчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злочин без покарання. З дня теракту біля Палацу спорту пройшло п'ять років

Як писав KHARKIV Today, 28 грудня 2019 року Фрунзенський районний суд Харкова визнав винними і засудив до довічного ув'язнення обвинувачених у справі про теракт біля Палацу спорту Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького і Сергія Башликова, однак відправив їх на обмін. Наступного дня їх передали на обмін. У вересні 2020 року Дворнікова, Тетюцького і Башликова оголосили у розшук.