Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У студентки одного з вузів Харківської області підтвердили коронавірус

Коронавірусом захворіла студентка з Краматорська. Зараз вона перебуває вдома.

Коронавірусом захворіла студентка з Краматорська. Зараз вона перебуває вдома.

У студентки Харківської державної зооветеринарної академії (селище Мала Данилівка, Дергачівський район), яка проживала в четвертому гуртожитку, підтвердили коронавірус. Про це повідомив KHARKIV Today ректор ХДЗВА Дмитро Барановський.

"Приїхала одна студентка з Краматорська. Коли вона приїхала, я не знаю, ми зараз це з'ясовуємо, вона робила аналізи, і звідти прийшов лист. Але її немає, її батько забрав. Це було в неділю. Коли аналіз підтвердився, я не знаю. У Краматорську він підтвердився. У неї нормальний стан, вона не в лікарні", — сказав Барановський.

У зооветакадемії встановили контактних осіб, всього вісім чоловік. За даними ректора, під час карантину в гуртожитку залишалося 70 чоловік.

"Ми зараз з'ясували, з ким вона контактувала. Працює у нас внутрішній штаб, займається перший проректор, з'ясовуємо всі ці питання. Контактних чоловік вісім, напевно. Санепідемстанція приїжджала, проводила дезінфекцію, це і вчора, і сьогодні було. Гуртожиток завжди працював. Студенти — хто поїхав, хто ні. Президент сказав — нікого не виганяти. Студентів в гуртожитку трохи, з усіх людей, напевно, половина, можливо, десь підробляли. У четвертому гуртожитку на період карантину залишалося 70 чоловік. Решта їздили додому", — пояснив ректор.

Незважаючи на коронавірус, гуртожиток поки закривати не збираються. В академії чекають результатів тестів контактних осіб.

"Гуртожиток не закритий. Я повинен керуватися інструкцією. Є санепідемстанція. Все, що вони скажуть, ми все будемо робити. Самостійних якихось речей, неправильних я не хочу робити. Вони беруть тест у контактних осіб, через п'ять днів будуть результати, а потім будуть приймати рішення", — підсумував Барановський.

Як писав KHARKIV Today, в Дергачівському районі скасували карантинні пом'якшення: кафе заборонили приймати відвідувачів всередині, дитячі садки і ринки закрили.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.