Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У селі Валківського району на два тижні ввели режим обсервації

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
У Харківському лабцентрі перевірятимуть біоматеріал ще 40 осіб, які контактували з померлою жінкою.

Епідеміологічне розслідування в селі триває, фахівці Харківського обласного лабораторного центру досліджуватимуть ще 40 зразків крові, взятих у контактних осіб із Високопілля.

За минулу добу коронавірус лабораторно підтвердили у двох лікарів із Вільшан та Високопілля (Харківська область), а також трьох співробітників Харківської міської клінічної лікарні №13. Про це повідомила головний санлікар Харківської області Любов Махота на брифінгу 17 квітня. Лабораторно підтверджений діагноз і у священика із Високопілля, який, швидше за все, заразився на Західній Україні.

Випадки коронавірусу в Високопіллі та Валках пов'язані, ці люди контактували між собою. Фахівці Харківського обласного лабораторного центру досліджуватимуть 40 зразків, узятих у контактних осіб з Високопілля.

"У Високопіллі вводиться режим суцільної обсервації. Це затягнеться на 14 днів інкубаційного періоду. І на сьогодні доставляють до нас, наскільки я знаю, 40 контактних (аналізи — Авт.) для дослідження. Максимально ми охоплюємо контактних лабораторним контролем", — пояснила Махота.

Нагадаємо, 15 квітня в Харківській області зафіксували першу смерть від коронавірусу. 71-річна жінка померла у Валківській районній лікарні, коронавірус підтвердили після смерті. Незадовго до госпіталізації вона  продавала свічки у церкві. У селі, де жила померла, ввели режим карантину, там вимірюють температуру на в'їздах і виїздах. Водіїв транспорту, який йде транзитом через Високопілля, попереджають про карантин, після чого вони приймають рішення: об'їжджати село або слідувати через нього без зупинки.

Як писав KHARKIV Today, за словами головного санлікаря Харківської області Любові Махоти, станом на 17 квітня в Високопіллі налічується 6 підтверджених випадків коронавірусу, з них два - у священика і матінки.  

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.