Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У реанімаційному відділенні харківської інфекційної лікарні залишилося одне вільне ліжко

Фото: Андрей Мариенко / KHARKIV Today 
Зараз в реанімації Харківської обласної інфекційної лікарні перебувають 11 пацієнтів. У лікарні можуть розгорнути 30 реанімаційних ліжок.

Зараз в реанімації Харківської обласної інфекційної лікарні перебувають 11 пацієнтів. У лікарні можуть розгорнути 30 реанімаційних ліжок.

В реанімаційне відділення лікарні госпіталізували 11 хворих коронавірусом. Про це повідомив директор обласної інфекційної лікарні Павло Нартов в ефірі "Суспільного"

"Важкі хворі перебувають у нас в реанімаційному відділенні. Коли ми працюємо в звичайному режимі, відділення  розраховане на шість ліжок, а зараз ми розгорнули 12 ліжок. Ось на сьогоднішній день у нас в реанімаційному відділенні перебувають 11 хворих. Одне вільне  ліжко ... Крім 12 ліжок в реанімаційному відділенні, у нас ще є третє діагностичне відділення, де також є кисень. Там є 12 місць, де можна поставити апарати ШВЛ, і в ще одному відділенні у нас ще є шість ліжок. Взагалі ми можемо розраховувати на 30 реанімаційних ліжок", — розповів Нартов.

За словами директора обласної інфекційної лікарні, у лікарні лежить 151 особа, з них у більшості  не підтверджений коронавірус.

"У нас на лікуванні знаходиться 151 пацієнт з коронавірусною хворобою. Але з цих хворих більшість пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію, з підтвердженим діагнозом — 60 пацієнтів", — підкреслив він.

Нартов уточнив, що зараз обласна інфекційна лікарня приймає хворих тільки з підозрою на коронавірус.

"Ми їх [інших інфекційних хворих. — Ред.] перевели в інші інфекційні заклади. Був план перепрофілювання і були визначені лікарні, в яких зараз у нас знаходяться хворі з кишковою інфекцією, з гепатитами, дитячими інфекціями, з нейроінфекціями", — пояснив директор Львівської обласної інфекційній лікарні.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.