Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У поліції розповіли, чому проводять обшуки в "Харківобленерго"

Фото: АО "Харьковоблэнерго" / Facebook
Слідчі ГУ НП в Харківській області та управління стратегічних розслідувань прийшли на підприємство з обшуками.

Поліцейські розслідують зловживання службовим становищем та привласнення коштів "Харківобленерго".

11 лютого в будівлях акціонерного товариства "Харківобленерго" проводять обшуки в службових приміщеннях, а також за адресами юридичних осіб приватного права та за місцями проживання співробітників. Причиною стало відкриття кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем службовими особами підприємства і привласнення коштів "Харківобленерго". Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

"Слідчі дії проводяться з суворим дотриманням вимог Кримінального процесуального законодавства без обмеження роботи і професійної діяльності підприємств", — пояснили в поліції.

Досудове розслідування відкрили за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає від трьох до восьми років ув'язнення з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років.

Як писав KHARKIV Today, в пресслужбі "Харківобленерго" інформацію про дії правоохоронців обіцяли повідомити пізніше. Роботу компанії не зупиняли.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.