У Печерському суді Києва обрали запобіжний захід одному з підозрюваних у катастрофі Ан-26

Таке рішення прийняв Печерський райсуд Києва.

Командир військової частини А4104 (Чугуїв) В'ячеслав Глазунов — один з підозрюваних у справі про катастрофу літака Ан-26. Він проведе під вартою два місяці.

22 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід командиру військової частини А4104 В'ячеславу Глазунову у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави. Про це KHARKIV Today повідомив прессекретар Печерського райсуду Києва Віталій Чергавий.

"Клопотання задоволено органом досудового розслідування. Це застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Термін в рамках досудового розслідування — 60 діб — визначається Кримінально-процесуальним кодексом України", — пояснив прессекретар.

Запобіжний захід командувачу Повітряних сил України Сергію Дроздову теж обиратимуть в Печерському райсуді Києва, проте поки дата засідання не призначена.

"Клопотання знаходиться в Печерському районному суді. Зараз це клопотання не призначено до розгляду", — сказав Чергавий.

Як писав KHARKIV Today, 18 грудня Державне бюро розслідування вручило підозру командувачу Повітряних сил Збройних сил України в недбалому ставленні до військової служби, керівнику польотів та командиру військової частини — в порушенні правил польотів (стаття 416 Кримінального кКодексу України).

Нагадаємо, увечері, 25 вересня, військово-транспортний борт Ан-26Ш упав, а потім загорівся недалеко від Чугуєва. На борту перебувало 27 чоловік, вижити вдалося лише одному — В'ячеславу Золочевському. На місці загинули 25 чоловік, ще один — Віталій Вільховий помер у лікарні. Попрощалися з загиблими 6 жовтня на площі Свободи, після чого поховали в 11 регіонах України.